nieuws

derde vestiging voor kristal

Geen categorie

Convide, de vastgoedontwikkelingsafdeling van Woonbron, wordt per 1 juli 2006 ondergebracht bij Kristal.

Woningcorporatie Woonbron heeft voor haar toekomstige gebieds- en vastgoedontwikkeling gekozen om volledige aansluiting bij Kristal te zoeken. Er wordt een ontwikkelingsbedrijf Woonbron Kristal opgericht, waar de nieuwbouwprojecten in worden ondergebracht. De medewerkers van Convide gaan over naar Kristal. Voor Woonbron werkte Kristal al voor de vestigingen Delft en Dordrecht. Na 1 juli gaat Kristal ook de projectontwikkeling doen voor de overige vestigingen van Woonbron. Er komt naast Amsterdam en Rijswijk een derde vestiging van Kristal in Barendrecht, de huidige locatie van Convide.Woonbron is een grote corporatie met een bezit van zo’n 50.000 woningen in Rotterdam, Delft, Dordrecht en Spijkenisse. Woonbron investeert de komende jaren 1,5 miljard euro in nieuwbouw en herstructurering. Het gaat dan onder meer om omvangrijke opgaven in onder meer Hoogvliet, IJsselmonde, Heyplaat, Nesselande en Zuidplaspolder. Door het partnership met Woonbron wordt de positie van Kristal aanzienlijk versterkt. Kristal werkt voor zes corporaties in de Randstad. Met 140 medewerkers worden op dit moment zo’n 300 projecten ontwikkeld. In 2006 worden ongeveer 2.200 woningen in aanbouw genomen, voornamelijk in stedelijke vernieuwingsgebieden.

Reageer op dit artikel