nieuws

delta lloyd vastgoed-portefeuille naar cortona

Geen categorie

Delta Lloyd Vastgoed heeft een gedeelte van haar kantorenportefeuille door middel van een tender verkocht aan Cortona Estates.

Het betreft negentien kantoorcomplexen met een totaal oppervlakte van ongeveer 80.000 m2. Dat heeft Vastgoedmarkt op de laatste dag van de vastgoedbeurs Provada vernomen.Basis voor deze dispositie is de strategische heroriëntatie die in 2005 binnen Delta Lloyd Vastgoed is ingezet. Uitgangspunt is een op groei gerichte vastgoedportefeuille op de Nederlandse markt en een herschikking van de assets kantoren, winkels en woningen. De huidige portefeuilleomvang bedraagt na de verkoop ongeveer 2 miljard euro.  De komende jaren beoogt Delta Lloyd Vastgoed een substantiële groei van de vastgoedportefeuille. De focus ten aanzien van kantoren ligt vooral op nieuwe en grootstedelijke kantoorprojecten in de regio Groot-Randstad. Daarnaast is ook sterke groei gewenst op het gebied van winkels, winkelcentra en woningen.Jones Lang LaSalle en De Brauw Blackstone Westbroek adviseerden Delta Lloyd Vastgoed bij deze transactie. DTZ Zadelhoff trad op namens de koper, Cortona.Cortona, heeft met deze aankoop haar Nederlandse kantorenportefeuille significant vergroot. De aankoop van deze gemêleerde portefeuille past binnen de strategie van Cortona om haar kantorenportefeuille in Nederland verder uit te breiden. Directeur Philip de Haseth Möller van Cortona: ‘We zijn erg blij dat we deze portefeuille in een zwaar concurrerende markt naar ons toe hebben weten te halen. We krijgen van alle kanten berichten dat de Nederlandse economie inderdaad aantrekt, wat de kantorenmarkt weer interessant maakt. Het gaat om een prachtige portefeuille met nauwelijks leegstand en een resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten van ruim zes jaar. Met deze portefeuille slagen we er ook in om onze totale portefeuille in Nederland en Frankrijk bijna te verdubbelen.’ Vorig jaar verkocht Cortona nog een belangrijk deel van zijn Nederlandse portefeuille aan Halverton. Een bedrag is door de betrokken partijen niet bekend gemaakt, maar ligt ruim boven de 125 miljoen euro.

Reageer op dit artikel