nieuws

Delftse Poort beste wolkenkrabber van Nederland

Geen categorie

Kantoorgebouw Delftse Poort is door een keur van hoogbouwprofessionals gekozen tot best uitgevoerde wolkenkrabber van Nederland.

De uitslag van de verkiezing van de beste twintig wolkenkrabbers van Nederland werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de opening van de expositie over wolkenkrabbers in Nederland. Tweede werd de Hoftoren in Den Haag, derde de Rembrandtoren in Amsterdam. ,BR> De tentoonstelling over wolkenkrabbers in Nederland is samengesteld ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de Stichting Hoogbouw. De maquettes, tekeningen en artist impressions zijn vanaf 17 april tot en met 22 mei te zien in het City Informatie Centrum aan de Coolsingel 197 in Rotterdam.Het kantoorgebouw Delftse Poort op de hoek Stationsplein/Weena in het centrum van Rotterdam is met twee torens van 151 en 93 meter en een oppervlakte van 106.000 m2 een van de grootste en hoogste kantoorgebouwen van Nederland. De twee kantoortorens worden op maaiveldniveau verbonden door een gebouw van vier lagen met daarin algemene functies, zoals een dependance van het Museum Boymans van Beuningen en een bedrijfsrestaurant. Het ontwerp is van Abe Bonnema. Delftse Poort is in opdacht van Nationale Nederlanden Vastgoed in Den Haag gebouwd en opgeleverd in 1992. De investering bedroeg ongeveer 109 miljoen euro.

Reageer op dit artikel