nieuws

dekker wil verhuizen goedkoper maken

Geen categorie

Minister Sybilla Dekker (Volkshuisvesting) wil het mensen makkelijker maken om te verhuizen voor hun werk.

‘Voldoende doorstroming op de woningmarkt is niet alleen goed voor de woningmarkt zelf, maar ook voor de arbeidsmarkt. Daarom is het van belang dat er zo min mogelijk drempels zijn om te verhuizen.’ De minister schrijft dit volgens De Telegraaf in het concept van haar Woonvisie-nota. Volgens de krant zou de bewindsvrouw overwegen om daarom de overdrachtsbelasting voor deze verhuizende kopers af te schaffen. Die belasting bedraagt 6 procent van de koopsom. Volgens een ingewijde gaat het om een verkennende notitie van Dekker, waarin zaken die de doorstroming op de woningmarkt duurder maken, zoals de overdrachtsbelasting, op een rijtje worden gezet. Concrete maatregelen worden niet voorgesteld in het stuk, dat vrijdag in de ministerraad wordt besproken. Een woordvoerster van het ministerie van VROM zei dinsdag niet inhoudelijk te kunnen reageren op het bericht omdat de Woonvisie nog moet worden besproken in de ministerraad. ‘Ik kan bevestigen noch ontkennen dat dit erin staat’, aldus de woordvoerster.

Reageer op dit artikel