nieuws

dekker wil spreken over salaris vestia-directeur

Geen categorie

Demissionair minister Dekker van Volkshuisvesting zal snel, wellicht al maandag, overleg hebben met de raad van commissarissen van woningcorporatie Vestia.

Dit heeft de woordvoerder van de minister gisteren laten weten naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant dat directeur-bestuurder Erik Staal van Vestia vorig jaar 438.000 euro verdiende. Hoofd communicatie Titia Spaans van Vestia bevestigt dat Staal over 2005 een brutosalaris van 343.000 euro en een pensioenbijdrage van 95.000 ontving. Hij is daarmee de best verdienende corporatiedirecteur in Nederland. Vestia is overigens niet van plan om zelf in te grijpen. Volgens Siwart Kolthek, voorzitter van de raad van commissarissen van Vestia, is het salaris van Staal marktconform. Ook commissaris René van Genugten, die namens de huurders toeziet op het woonbeleid, is akkoord. Dat is opvallend, omdat Van Genugten werkt bij de Woonbond, de huurdersvereniging die zich boos maakt over hoge salarissen. Vestia is de grootste sociale woningverhuurder van het land. De organisatie beheert 72.000 huurwoningen en 5000 winkels en bedrijfspanden in onder meer Rotterdam en Den Haag. Fred Sanders, directeur van de Zaanse woningcorporatie ZVH, vindt dat de branche de kritiek over de te hoge salarissen over zichzelf heeft afgeroepen. ‘We hadden een eerdere oproep van Dekker om salarissen van directeuren en bestuurders te bewaken serieuzer moeten naleven.’ Hij pleit voor een gezamenlijke nieuwe salarisnorm voor het hele maatschappelijke middenveld van maximaal 250.000 euro.

Reageer op dit artikel