nieuws

dekker stelt geo-informatie-beraad in

Geen categorie

Minister Dekker heeft vrijdag het Beraad voor de Geo-informatie (GI-beraad) ingesteld.

Dit beraad adviseert de minister over hoe ze alle geo-informatie – zoals bijvoorbeeld topografische kaarten, luchtfoto’s, kadastrale percelen, adressen en gebouwen – beter op elkaar kan afstemmen. Dit sluit aan op het streven van het kabinet alle relevante overheidsinformatie en diensten voor burgers en bedrijven via internet beschikbaar te maken. Geo-informatie is alle informatie met een ruimtelijke component zoals adres, coördinaten en gebiedsaanduidingen. De belangrijkste geo-informatie heeft het kabinet ondergebracht in basisregistraties, waaronder de basisregistraties voor gebouwen, adressen, percelen en topografie.

Reageer op dit artikel