nieuws

dekker: stagnerende bevolkingsgroei geen probleem

Geen categorie

Dat de Nederlandse bevolking qua omvang de komende decennia minder hard groeit en zelfs zal krimpen, hoeft geen probleem te zijn.

Dat vindt minister Sybilla Dekker van VROM. Nederland is zijn groeistuipen van de afgelopen decennia voorbij, meldden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Ruimtelijk Planbureau (RPB) donderdag. In hun gezamelijke rapport Regionale bevolkings- en allochtonenprognose 2005-2025 voorspellen zij een beperkte groei van 600.000 inwoners meer. Nederland zal hierdoor in 2025 16,9 miljoen inwoners tellen. Niet lang daarna zal de krimp inzetten, weet Dekker uit eerder prognoses. Vrees voor die toekomstige, kleinere bevolking is volgens de minister niet nodig. ‘Het geeft juist kansen voor heel andere investeringen.’

Reageer op dit artikel