nieuws

dekker past huurplannen aan

Geen categorie

Minister Dekker van VROM wil zittende huurders tot 2010 en ook daarna beschermen tegen eventueel explosief stijgende huren.

Tot 2010 wil Dekker slechts een gematigde huurstijging van de inflatie plus enkele procenten. Vanaf 2010 zou ze de huurstijging bij kwetsbare groepen, zoals ouderen met alleen een AOW, aan een maximum willen houden. Dat meldden deVolkskrant en de Telegraaf gistermiddag, die niet nader genoemde bronnen in Den Haag aanhaalden. Dekker wil hiermee de ongerustheid van coaliepartijen VVD, D66 en CDA over haar huurplannen wegnemen. Met name het CDA en D66 vrezen dat als twintig procent van de huurmarkt wordt vrijgegeven, grote groepen huurders in geldproblemen raken. De minister had eerder al afgesproken dat de liberalisatie alleen mag plaatsvinden als verhuurders en corporaties tot 2010 minstens 110.000 woningen hebben gebouwd.De brief waarin minister Dekker opheldering over haar plannen zou verschaffen, wordt komende vrijdag in de ministerraad gesproken. Hoewel sommige media melden dat een akkoord op handen is, spreekt CDA-Kamerlid Bas-Jan van Bochove dit tegen. ‘Er is slechts met ons gesproken. We hebben geen enkele concrete afspraak gemaakt’, aldus Van Bochove op de website van de Volkskrant.

Reageer op dit artikel