nieuws

dekker: 40 miljard nodig voor achterstandswijken

Geen categorie

Minister Dekker van Volkshuisvesting wil tussen 2010 en 2014 vier miljard euro steken in stedelijke ontwikkeling.

Van gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars verwacht ze een investering van maar liefst 36 miljard euro. Als niet voldoende wordt geïnvesteerd, dreigen vooral kansarme, meest allochtonen jongeren in achterstandswijken af te glijden. Dat schrijft Dekker in haar visie op de woningmarkt, die vrijdag in het kabinet wordt besproken. ABF Research onderzocht op verzoek van Dekker honderden stadswijken. Het onderzoeksbureau constateert dat veel woningen aan vervanging toe zijn. Landelijk zijn tussen 2010 en 2020 800.000 extra woningen nodig, staat verder in Dekkers nota Woonvisie. Vooral aan senioren- en starterswoningen dreigt een groot tekort.

Reageer op dit artikel