nieuws

Deka Immobilien ontslaat bestuursvoorzitter

Geen categorie

Michael Koch, bestuursvoorzitter van het Duitse open-end vastgoedfonds Deka Immobilien, is op staande voet ontslagen.

Er zijn sterke aanwijzingen over onregelmatigheden bij het uitoefenen van zijn functie. Inmiddels is een intern onderzoek begonnen. Dat meldt Immobilien Zeitung. Deka heeft het ontslag en de achterliggende reden bevestigd, maar wil verder geen commentaar leveren. De Duitse vastgoedkrant beroept zich op anonieme bronnen die een link leggen naar een geruchtmakende affaire waarin smeergeld werd betaald aan vroegere medewerkers van de Deutsche Bank bij vastgoedtransacties. Met een vastgoedportefeuille van totaal 19 miljard euro – verdeeld over drie fondsen voor particuliere beleggers en acht vastgoedfondsen voor institutionele partijen – vormt Deka Immobilien het grootste open-end vastgoedfonds in Duitsland. Het bedrijf opereert ook op de Nederlandse vastgoedmarkt.     

Reageer op dit artikel