nieuws

deense mode doet het goed in nederland

Geen categorie

De Deense fabrikanten van kleding en accessoires groeien hard in Nederland.

In de eerste vier maanden van dit jaar steeg de export met bijna 18 procent in vergelijking met de eerste vier maanden van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van Deense Textiel en Kleding. Nederland is voor de Denen het op drie na grootste exportland in deze branche. Duitsland is de nummer één, daarna volgen Zweden en Noorwegen. De afgelopen vijf jaar verdubbelde de export naar Nederland bijna, van ruim 113 miljoen euro naar ruim 217 miljoen euro in 2005. In Nederland worden tegen de 150 Deense kledingmerken verkocht. De grootste bedrijven die dat doen, zijn Bestseller, IC Companys, Brandtex en Noa Noa. Bekendste labels zijn Vero Moda, Only, Bruuns Bazar, Mats Norgaard, Matinique, InWear en Jackpot.

Reageer op dit artikel