nieuws

de hypotheker laakt hypotheek klassement

Geen categorie

De Hypotheker keurt het Hypotheek Klassement van de Vereniging Eigen Huis (VEH) af.

Het initiatief van de organisatie zorgt voor verwarring bij consumenten, vindt De Hypotheker. Bovendien twijfelt De Hypotheker aan de objectiviteit van VEH in deze activiteit.Het Hypotheek Klassement is een ranglijst van de gunstigste geldverstrekkers van hypotheken. VEH stelt de rangorde samen op basis van de netto maandlasten, inclusief aflossing, levensverzekering en de verrekening van de renteaftrek van een zogenaamd ‘voorbeeldgezin’. Wekelijks wordt een nieuwe versie van het klassement op haar internetsite gepubliceerd. Zo krijgt de consument ‘echt inzichtelijk welke geldverstrekkers de voordeligste hypotheek bieden’, aldus de Vereniging Eigen Huis.De Hypotheker vindt de lijst echter onvolledig. Niet alle verkrijgbare hypotheekproducten worden namelijk meegenomen in de peiling. VEH vergelijkt alleen zogenaamde ‘algemeen verkrijgbare producten’. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de Solide Koers Spaarhypotheek (SKP), die onlangs nog door de Consumentenbond als beste werd getest. De producten van De Hypotheker worden buiten beschouwing gelaten, terwijl het bedrijf met 142 vestigingen en een marktaandeel van 10% in de markt voor eerste hypotheken, zich een grote speler mag noemen. De Hypotheker vindt het initiatief van een vergelijkend onderzoek op zichzelf prima. ‘Maar dan moet men wel volledig zijn, aldus Bas Millenaar, commercieel directeur van De Hypotheker. ‘Ik zie op de lijst alleen hypotheekproducten staan die Vereniging Eigen Huis zelf verkoopt. Dat lijkt me toch niet echt goed voor de geloofwaardigheid en het is voor mij reden om de objectiviteit van Vereniging Eigen Huis in twijfel te trekken. Het belangrijkste is echter dat de consument niet gebaat is bij deze manier van werken. Ik hoop daarom dat Vereniging Eigen Huis haar methode gaat herzien.’

Reageer op dit artikel