nieuws

de alliantie beperkt huurverhoging

Geen categorie

Woningcorporatie de Alliantie (60.000 woningen in het noorden van d

Randstad) wacht de uitkomst van de discussie in de Tweede Kamer over het huurbeleid niet langer af. Zij heeft besloten om haar zittende huurders in het zogenoemde overgangsgebied (boven de WOZ-grens) te ontzien. Dat meldt de website van corporatiekoepel Aedes. De Alliantie voert de extra huurverhoging die het Rijk waarschijnlijk al vanaf 1 juli 2006 voor dit overgangsgebied mogelijk maakt, dit jaar dus niet door, ongeacht de uitkomst van de discussie. De Alliantie houdt voor haar hele woningbezit, voor zowel het gereguleerde deel (onder de regionale WOZ-grens) als het overgangsgebied, een huurverhoging van 2,5 procent aan. Daarvan is 1,7 procent inflatie.

Reageer op dit artikel