nieuws

Cushman & Wakefield: Winkeloppervlakte neemt met 13,7 procent toe

Geen categorie

De komende anderhalf jaar komt er in Nederland 624 duizend vierkante meter winkelruimte bij, een groei van 13,7 procent.

Aldus vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Nederland heeft met 4,6 miljoen vierkante winkelmeters na Noorwegen en Zweden het grootste winkeloppervlak per inwoner. In Rusland stijgt het aantal winkelmeters met 128 procent het sterkst. Het vastgoedbedrijf baseert de verwachting op het aantal winkels in aanbouw. In 2003 is in Europa meer winkelruimte opgeleverd dan ooit tevoren. Zie hiervoor onder meer ook het mei-nummer van Vastgoedmarkt, pagina 49 e.v. In het artikel Leegstand winkels verdubbelt binnen drie tot vier jaar bepleiten Cushman & Wakefield en winkeldatabureau Locatus een sterke regiefunctie van de provincies.

Reageer op dit artikel