nieuws

cruciale rol nma bij verkoop edah en konmar

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zal zich gaan buigen over de verkoop van Edah en Konmar, om zo een economische machtspositie voor een van de partijen te voorkomen.

De NMa zal een cruciale rol in het geheel gaan spelen, omdat het NMa-oordeel uiteindelijk bepalend zal zijn voor de verdeling van de Laurus-formules. Rene Jansen, lid van de raad van bestuur van de NMa, stelt in Distrifood Nieuwsblad dat de NMa een sta-in-de-weg kan zijn voor de overname. Dit is onder meer een gevolg van het feit dat er met drie tot vier spelers aan de inkoopzijde al een grote dekking is. Bij de verdeling van Edah en Konmar zal de NMa in ieder geval altijd in de gaten houden dat geen van de partijen een onafhankelijke positie zal verwerven. De NMa zal in haar oordeel het marktaandeel van de betrokken partijen laten meewegen, maar ook de mate waarin de concurrentie actief kan worden.

Reageer op dit artikel