nieuws

correctie op bericht over vvf

Geen categorie

In de nieuwsbrief van gisteren is een fout geslopen ten aanzien van Vereniging Vastgoed Fondsen (VVF).

Er zijn slechts twee initiatieven i.p.v. drie. Naast VVF is Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) actief. Thans is een persconferentie aangekondigd van Vereniging Vastgoed Fondsen. Deze is ontstaan uit het vroegere VAB. Stichting Vastgoed Fondsen bestaat niet en heeft nooit bestaan. Het verschil tussen VVF en STV is, aldus drs. G. van Boom (voorzitter Vereniging Vastgoed Fondsen), dat VVF is een branchevereniging die primair de belangen van de aanbieders zal behartigen. Het verder professionaliseren van de markt is een van de speerpunten van VVF. Het verhogen van de transparantie is daarbij een onderdeel. De gedragscode en prospectusverplichtingen gaan veel verder dan het wettelijke toezicht van aanbieders verlangt.STV is een initiatief van enkele aanbieders waarbij met name een onafhankelijke stichting fondsen moet gaan beoordelen. Daarnaast heeft STV een checklist voor prospectussen opgesteld en een gedragscode. Aanbieders van besloten vastgoedfondsen kunnen tegen betaling hun fondsen ter beoordeling aanbieden aan STV.Beide initiatieven hebben raakvlakken, maar principieel is VVF een branchevereniging zoals IVBN en is STV een beoordelaar van prospectussen t.b.v. beleggers.Naast deze initiatieven van de aanbodzijde (VVF en STV) is er ook een initiatief aan de vraagzijde: Vereniging Vastgoed Participanten. Deze vereniging vertegenwoordigt de belangen van de beleggers. Daarnaast is Vastgoed Belang al jarenlang actief als belangenvertegenwoordiger van beleggers.

Reageer op dit artikel