nieuws

Corporaties mogen niet als makelaar optreden

Geen categorie

Woningcorporaties mogen niet meer als makelaar optreden.

Dat is volgens het ministerie van VROM het gevolg van een uitspraak van de Raad van State in een geschil tussen het ministerie en de corporatie Wonen Limburg. De Raad van State besliste woensdag dat deze woningbouwvereniging geen makelaarsactiviteiten mag ontwikkelen of banden mag onderhouden met een makelaar. Ook andere corporaties moeten hun banden met makelaars verbreken, liet het ministerie donderdag weten. Eerdere toestemming voor de exploitatie van een makelaardij door een woningbouwvereniging, bestempelde het ministerie voor de Raad van State als een beoordelingsfout. De koepel van woningcorporaties Aedes kon donderdag nog niet op de uitspraak reageren.     

Reageer op dit artikel