nieuws

Corporaties bezorgd over ontwikkeling woonlasten lage inkomens

Geen categorie

Aedes maakt zich zorgen over de stijgende woonlasten voor huurders met een laag inkomen.

De woonlasten lopen op door bezuinigingen op de huursubsidie en omdat het Rijk de aangekondigde afschaffing van het gebruikersdeel van de onroerendzaakbelasting heeft uitgesteld naar 2006, meent de vereniging van woningcorporaties.Aedes betreurt dit uitstel en hamert erop dat van uitstel geen afstel mag komen. Verder verdwijnt de Zalmsnip en blijven gemeenten hun heffingen ver boven het inflatieniveau verhogen.Aedes heeft de verantwoordelijke ministers een brief gestuurd waarin zij haar zorg uitspreekt. Hierin pleit zij voor het ongedaan maken van het eerste deel van de bezuinigingen op de huursubsidie. Deze bezuinigingsronde is begonnen in 2004 (81 miljoen euro) en loopt op naar 210 miljoen euro in 2007.     

Reageer op dit artikel