nieuws

corporatie neemt noodlijdende serviceflat over

Geen categorie

Woningcorporatie de Alliantie Gooi en Vechtstreek en Vivium Zorggroep hebben met de coöperatieve serviceflat De Gooise Warande in Bussum overeenstemming bereikt over de overname van de 106 appartementen in de flat.

Van de 106 particuliere koopappartementen staan er 20 leeg, omdat deze na het overlijden van de eigenaar onverkoopbaar bleken voor de erfgenamen. Dit vanwege de hoge, verplichte servicekosten. Bovendien hikten de bewoners tegen forse onderhoudskosten aan. Vanwege de penibele, financiële situatie is het bestuur van de serviceflat anderhalf jaar geleden naar Alliantie en Vivium gestapt met het verzoek een voorstel te doen. Voordat de overeenkomst tot stand kwam, zijn alle eigenaren individueel akkoord gegaan met de verkoop van hun appartement. Door de overeenkomst worden aan de Bussumse woningmarkt 106 huurappartementen toegevoegd met alle faciliteiten op het gebied van zorg en service. De huidige bewoners blijven als huurders in de appartementen wonen. De aankoopprijs is niet naar buiten gebracht.Volgens een woordvoerder van De Alliantie is de situatie niet uniek voor De Gooise Warande of voor Bussum. In heel Nederland is de exploitatie van serviceflats (en zeker door coöperatieve verenigingen) een groot probleem.

Reageer op dit artikel