nieuws

cool cat wil in europa uitbreiden

Geen categorie

Winkelketen Cool Cat wil in Europa uitbreiden.

Voor 2006 staan 23 winkelopeningen gepland. De meeste vestigingen worden geopend in het buitenland, vooral in België, Frankrijk en Luxemburg. Directeur en oprichter Roland Kahn vertelt in het vakblad Textilia dat op de Belgische markt momenteel een hogere omzet per vierkante meter wordt behaald dan in Nederland. Dat geldt met name voor de tienerkleding van Cool Cat. Een aantal jaren geleden noemde Kahn de Belgische markt nog behoudend. Per 1 maart zal Cool Cat de negen winkels van Cactus overnemen. Ook zal Cool Cat twee winkels van Wonder Woman openen in België. In Frankrijk komen er zes nieuwe winkels bij. Sinds 2005 heeft Cool Cat al vier winkels in het noorden van Frankrijk. Luxemburg is voor de keten nog onontgonnen gebied. In mei dit jaar wordt daar de eerste winkel geopend. Volgens Kahn is Luxemburg een kleine markt, waar nog plaats is voor vier tot vijf winkels. Deze vestigingen zullen op termijn opengaan. In 2007 zal ook de Duitse markt volgen. Momenteel loopt daar nog een proef met drie testwinkels. Nederland krijgt er nog zes winkels bij. In totaal zal Cool Cat dan 160 vestigingen hebben.

Reageer op dit artikel