nieuws

contract met prompers aangepast

Geen categorie

Het omstreden arbeidscontract met Louis Prompers (56) als directeur van het projectbureau, dat verantwoordelijk is voor de ondertunneling van de A2 in Maastricht, is aangepast.

Prompers was zeven jaar directeur van de afdeling Stadsontwikkeling, Economie en Beheer van de gemeente Maastricht en zou in zijn nieuwe betrekking 375.000 euro gaan verdienen voor vier dagen in de week, wat neerkomt op 1800 euro per dag. Dit contract leidde tot vragen in de Tweede Kamer en zorgde ook in politiek en maatschappelijk Limburg tot grote opschudding. Het bedrag dat Prompers nu gaat verdienen voor zijn functie bij Rijkswaterstaat, wordt niet veranderd, maar hij moet nu wel fulltime beschikbaar zijn. Hij wordt verder afgerekend op prestaties en krijgt bij een tussentijds vertrek geen premie of gouden handdruk mee. Prompers was als directeur van de afdeling stadsontwikkeling van Maastricht onder meer betrokken bij grote binnenstedelijke projecten als de herstructurering van de Markt, Céramique, Belvédère, Dousberg en Entre Deux.

Reageer op dit artikel