nieuws

‘consumenten kiezen te snel voor hypotheken’

Geen categorie

Consumenten kiezen te snel voor een bepaalde hypotheek.

Als ze de tijd zouden nemen om hypotheken te vergelijken, profiteren ze van de prijzenslag die momenteel op deze markt heerst. Nu laten ze de voordelen van een lagere rente liggen. Dat concludeert INFinance, een blad voor financiële dienstverleners, naar aanleiding van een onderzoek onder ruim 1.600 tussenpersonen en consumenten dat gisteren werd gepubliceerd.Uit de studie blijkt dat een op de vijf consumenten binnen een dag een juiste hypotheek heeft gevonden. Bijna een op de vier doet er gemiddeld een week over, terwijl een kwart er een maand de tijd voor neemt. Van de ondervraagden had een kwart genoeg aan één advies, 40 procent zocht een tweede aanbeveling en 27 procent een derde. Volgens INFinance is de hevige prijzenslag het gevolg van concurrentie van buitenlandse toetreders op de markt. De Hypotheker constateert dat meer buitenlandse partijen aantreden, maar Nederlanders geneigd blijven naar hun eigen bank te gaan. De hypotheekverlener vindt deze koudwatervrees geheel ongegrond. Banken worden in bijna vier op de tien gevallen benaderd voor informatie, terwijl tussenpersonen 19 procent marktaandeel hebben en 17 procent is toebedeeld aan hypotheekwinkels. Daarmee wint de bank weer wat terrein terug ten opzichte van deze concurrenten, stelt het onderzoek. Internet neemt met 6 procent nog een bescheiden positie in.

Reageer op dit artikel