nieuws

consument vindt ikea weer beste winkelketen

Geen categorie

Het woonwarenhuis Ikea is wederom door consumenten tot de beste winkelketen van Nederland uitgeroepen.

Albert Heijn, Gamma en Hema zijn opvallende dalers in de top 100. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van het vakblad Elsevier Retail, uitgevoerd door het bureau Q&A Research & Consultancy. Het Zweedse Ikea, vorig jaar ook al tot winnaar uitgeroepen, wordt onder meer geprezen om zijn klantvriendelijkheid. ‘De consument is weer op zoek naar een echte glimlach en advies’, aldus een woordvoerder van het onderzoeksbureau vrijdag in een toelichting. Vriendelijk en deskundig personeel wordt steeds belangrijker gevonden, de prijs minder, zo blijkt uit het onderzoek. Behalve onvriendelijk winkelpersoneel zijn lange rijen bij de kassa de grootste ergernissen. Enkele Nederlandse iconen zijn flink gedaald op de ranglijst van beste winkelketens. Zo duikelt Hema van plaats vijf naar 39, terwijl de bouwmarktketen Gamma uit de top 100 ligt. Albert Heijn is gezakt van plaats zestien naar 35. Hoogste nieuwe binnenkomer op plaats drie is Het Huis Opticiens. De Jumbo-winkels zijn met plaats twee de beste supermarktketen. De winkelketens kregen een 7,1 als gemiddeld rapportcijfer tegen, een 6,9 vorig jaar. Bijna 400.000 consumenten brachten hun stem uit voor het onderzoek.

Reageer op dit artikel