nieuws

Consortium biedt op Vendex KBB

Geen categorie

Een consortium van investeerders heeft een bod gedaan op detailhandelsconcern Vendex KBB, dat vooral bekend is als uitbater van de ketens Bijenkorf, V&D en Hema.

De drie samenwerkende investeerders bieden 16 euro per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 1,4 miljard euro. Het gaat om Kohlberg Kravis Roberts & Co, Change Capital Partners en AlpInvest Partners, de investeringsmaatschappij van pensioenfondsen ABP en PGGM.Mocht het daadwerkelijk tot een overname komen, dan hebben de kopers in ieder geval de zekerheid van een omvangrijke vastgoedportefeuille van tussen de half miljard euro en 800 miljoen euro, afhankelijk van de gekozen waarderingsmethode. Eind vorig jaar is met ING Real Estate Finance en Bouwfonds Property Finance (onderdeel van ABN Amro) overeenstemming bereikt over een hypothecaire lening van een kwart miljard euro met een looptijd van zeven jaar. De hypotheek wordt gevestigd op ongeveer de helft van het onroerend goed dat het concern in eigendom heeft.Dat Vendex te koop stond, was al twee maanden bekend. Welke overnamepartij daarvoor in aanmerking kwam, was tot dusver niet duidelijk. Het bod van het consortium heeft de steun van de raad van commissarissen en de hoofddirectie van Vendex KBB. De partijen verwachten over twee tot drie weken meer informatie te kunnen verstrekken.Vendex KBB bestaat niet alleen uit de warenhuisketens de Bijenkorf, V&D en Hema, maar ook uit de retailketens Praxis, Formido, Dixons, Dynabyte, Claudia Sträter, Hunkemöller, Contact, Schaap & Citroen, Prijstopper, Modern Electronics, It’s, M&S Mode en Brico. Het ligt voor de hand dat er bedrijfsonderdelen worden afgestoten.

Reageer op dit artikel