nieuws

chipshol: ‘rapport schiphol niet onafhankelijk’

Geen categorie

Met het oog op het debat van vandaag in de Eerste Kamer over de privatisering van Schiphol plaatst Chipshol-oprichter Jan Poot vandaag een advertentie in De Volkskrant en Haarlems Dagblad.

Daarin gaat hij onder meer in op het recent verschenen rapport van adviesbureau Ecorys over de potentiële ontwikkelingswaarde van Schiphol. Dit rapport werd volgens Poot in twee weken tijd opgesteld en bevat in zijn optiek ‘niet te negeren feitelijke onjuistheden’. Bovendien zou zijn gebleken dat Schiphol, de door Schiphol gedomineerde ontwikkelingsmaatschappij SADC, diverse ministeries en de provincie Noord-Holland (aandeelhouder SADC) tot de klantenkring van Ecorys behoren, waardoor volgens Poot ‘vraagtekens bij de onafhankelijkheid van dit bureau kunnen worden geplaatst.’

Reageer op dit artikel