nieuws

chinese bedrijven willen vestiging in ons land

Geen categorie

Het CBIN, het agentschap dat buitenlandse bedrijven moet aantrekken, opent binnenkort een tweede kantoor in China.

Het CBIN van het ministerie van Economische Zaken heeft al een kantoor in de havenstad Sjanghai en opent een tweede in Guangzhou. Dat maakte staatssecretaris Wijn bekend tijdens een bezoek aan China. Wijn ontmoet er dermate veel belangstelling van Chinese bedrijven voor ons land dat het loont een tweede kantoor te openen. De Chinezen zien Nederland vooral als een geschikt land voor een Europees hoofdkantoor of voor een distributiecentrum. Ons land telt al honderd van dergelijke vestigingen. Dat aantal groeit met zo’n 10 procent per jaar en Wijn denkt dat dit zo zal doorgaan. Vooral elektronicabedrijven en transportbedrijven tonen belangstelling.

Reageer op dit artikel