nieuws

CGI verwerft voor 2 miljard Londens winkelcentrum

Geen categorie

De Duitse managementmaatschappij Commerz Grundbesitz Investmentgesellschaft (CGI) heeft voor haar Haus-Invest Europa Fonds het in de ontwikkelingsfase verkerende Londense winkelcentrum White City aangekocht van de Britse projectontwikkelaar Chelsfield.

Met de winkelontwikkeling in het westen van Londen is de komende drie jaar een investering gemoeid van 2 miljard euro. Dat meldt de Duitse vastgoedkrant Immobilien Zeitung. Volgens de krant wordt het de grootste investering ooit die een Duits open-end vastgoedfonds heeft verricht in een object. Het winkelcentrum krijgt een oppervlakte van 130.000 m2. Na de oplevering zal Chelsfield de helft van het winkelcentrum terugkopen en ook het centrummanagement gaan verrichten. CGI-directeur Arnold de Haan gaat uit van een netto aanvangsrendement van ruim 6 procent.     

Reageer op dit artikel