nieuws

cgi verkoopt voor half miljard vastgoed

Geen categorie

Het Duitse open-end vastgoedfonds Hausinvest Europa van vermogensbeheerder Grundbesitz-Investmentgesellschaft (CGI), onderdeel van Commerz Grundbesitz Group (CGG) heeft voor 526 miljoen euro 29 vastgoedobjecten verkocht aan Morgan Stanley Real Estate Fund (MSREF).

De gebouwen waren gemiddeld al twintig jaar in portefeuille. Door de transactie daalt de leegstand van HausInvest Europa. De leegstand in de verkochte portefeuille bedraagt 34 procent. Het vastgoed is gesitueerd in de regio Rhein-Mainz, het Ruhrgebied, München, Berlijn, Hamburg, Stuttgart en Lübeck.In een toelichting zei directievoorzitter Frank Pörschke dat de gunstige situatie op de vastgoedmarkt wordt gebruikt om de portefeuille te stroomlijnen. CGI heeft al geruime de strategie om te beleggen in grote objecten in het centrale zakendistrict van grote Europese agglomeraties. Het verkochte vastgoed voldeed niet aan die criteria. De opbrengst zal worden aangewend voor nieuwe acquisities. In totaal heeft CGG wereldwijd voor 2 miljard euro acquisities in de pen.

Reageer op dit artikel