nieuws

CGI koopt 50-procentsbelang in Canadese winkelcentra

Geen categorie

Commerz Grundbesitz Investmentgesellschaft (CGI) heeft voor zijn open-end vastgoedfonds HausInvest Global Fund een belang van 50 procent gekocht in zes Canadese winkelcentra en een kantoorgebouw.

De verkopende partij is de Ivanhoe Cambridge, onderdeel van CDP Capital, de grootste institutionele belegger van Canada. Een bedrag is niet genoemd, maar ligt ruim boven de 600 miljoen euro. De winkelcentra en het kantoorgebouw liggen in Quebec, Halifax, Victoria, Vancouver, Calgary en Montreal met een totaaloppervlak van 400.00 m2. Vorige week werd al bekend dat CGI de helft van de Britse winkelontwikkeling White City heeft gekocht van ontwikkelaar Chelsfield. Met deze aankoop is ongeveer 2 miljard euro gemoeid. Het Shopping Centre White City komt in het westen van Londen en zal na volledige realisatie over drie jaar een totale winkeloppervlakte omvatten van 130.000 m2. Daarmee wordt het het grootste overdekte winkelcentrum van Londen. Chelsfield zal na de oplevering zelf de overige 50 procent van het winkelcentrum in belegging nemen en het winkelmanagement voor zijn rekening nemen. CGI beheert voor Hausinvest Europa 11 miljard euro aan Europees vastgoed waarvan ruim 16 procent in Nederland is gelegen. Dit jaar startte CGI ook zijn tweede open-end fonds, het Haus-Invest Global Fonds. Daarmee wil CGI nog dit jaar 800 miljoen euro ophalen om te beleggen in vastgoedobjecten in Noord-Amerika, Azië/Pacific en Europa. Van die 800 miljoen euro is inmiddels al meer dan 500 miljoen euro binnengehaald. De joint venture met Ivanhoe Cambridge en Chelsfield passen in de nieuwe strategie van CGI om meer aankopen te doen samen met kapitaalkrachtige partners.     

Reageer op dit artikel