nieuws

cfo kuik stapt op: opnieuw conflict in top corio

Geen categorie

Jan de Kreij, CE van het beursgenoteerde vastgoedfonds Corio, slaagt er maar niet in de top van de onderneming bij elkaar te houden.

John Kuik heeft gisteren zijn ontslag ingediend als CFO naar aanleiding van verschil van inzicht over het te voeren beleid. Corio laat weten zo spoedig mogelijk een vervanger te zoeken en in de tussentijd zal De Kreij zijn taken en verantwoordelijkheden waarnemen.Kuik was pas sinds 1 mei van dit jaar CFO bij Corio. Hij volgde Jan Docter op, die deze functie op interim-basis sinds 15 augustus 2005 vervulde. Kuik is een voormalig partner van Arthur Andersen (1986-2002) en Deloitte (2002-2005). Docter was de feitelijke keus van De Kreij als CFO, maar diens tijdelijke benoeming was omstreden. Volgens onder meer Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) had de voormalige financiële topman van Getronics door een reeks verkeerde beslissingen de automatiseerder naar de rand van de afgrond gebracht. Docter werd vorig jaar voor een half jaar aangesteld als opvolger van J.P. van Leeuwen, die ontslag had genomen op verzoek van de raad van commissarissen van Corio. Naar verluidt zou dat ook gebeurd zijn na een hevig conflict met De Kreij. Eerder stapte de huidige CEO van KFN, Paul Vismans al op bij Corio. Ook het vertrek van COO (Chief Operation Officer) Vismans verliep niet zonder slag of stoot en na een breuk met De Kreij. De Kreij’s voorganger als CEO bij Corio, moest ook vertrekken na een conflict, maar dat was met raad van commissarissen onder leiding van J.D. Bax. De Kreij was echter op dat moment ook lid van die raad van commissarissen maar volgde wel Wernink als CEO op, eerst ad interim en later met een vaste aanstelling.

Reageer op dit artikel