nieuws

CFE neemt vastgoedgroep BCP/BPI over

Geen categorie

CFE koopt de Belgische bouw- en vastgoedgroep BPC/BPI voor 11 miljoen euro.

CFE is voor 45 procent eigendom van het Franse Vinci. BPC/BPI is volledig eigendom van Vinci.Projectontwikkelaar BPI boekte vorig jaar een winst van rond een half miljoen euro. Het bedrijf heeft zeven projecten in ontwikkeling. Het bouwbedrijf BPC heeft voor 160 miljoen euro orders in portefeuille. CFE zelf heef een orderportefeuille ter waarde van 753 miljoen euro, tegen 828,1 miljoen euro in januari. De nettowinst van CFE over 2003 bedroeg 20,8 miljoen euro door bijzondere baten ter waarde van 23,5 miljoen euro. Dit is een verdubbeling vergeleken met het resultaat in het voorgaande boekjaar.In Luxemburg neemt CFE voor 10 miljoen euro een belang van 50 procent in het kantoorproject Drôme (20.000 m2) van het Vinci-filiaal Elige. Volgens Renaud Bentégeat, bestuurslid van CFE, geeft de aankoop de afdeling projectontwikkeling nieuw elan.

Reageer op dit artikel