nieuws

cedar koopt vijf giant-supermarkten

Geen categorie

Cedar Shopping Centers, Inc. (NYSE: CDR) heeft vijf Gia

t-supermarkten in Eastern Pennsylvania van Caldwell Development Inc. overgenomen. Verder koopt CDR een bestaande strip winkels bij een winkelcentrum in New Cumberland, Pennsylvania, dat ook een Giant supermarket huisvest. De CEO van Cedar Shopping Centers is Leo S. Ullman, die maandelijks voor Vastgoedmarkt een column verzorgt vanuit de Verenigde Staten. De vijf Giant-supermarkten hebben gemiddeld een oppervlak van 353.000 sf (40.000 m2) en 85 procent van de huurinkomsten worden afgedekt door een langdurig contract met Giant Food Stores, LLC van Carlisle, PA, een dochteronderneming van de Ahold Group. De aankoopkosten liggen rond de 90 miljoen dollar. Het zesde object, Fairview Commons (60.000 sf), is gekocht voor een bedrag van ongeveer 4,2 miljoen dollar. Leo S. Ullman, CEO of Cedar: ?Met deze strategische aankopen hebben wij onze portefeuille versterkt vooral in Pennsylvania. Ook zorgen de aankopen voor een aanzienlijke verbetering van de cash-flow van Cedar.’Cedar Shopping Centers is een REIT met een accent op winkelcentra met daarin een grote supermarkt of drug store. De REIT is sinds oktober 2003 genoteerd en telt 96 supermarkt- en drug store-anchored winkelcentra in negen staten in de VS. Cedar is ook eigenaar van twaalf ontwikkelingssites.

Reageer op dit artikel