nieuws

CBS: meer nieuwe woningen gebouwd

Geen categorie

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn bijna 9000 nieuwe woningen gereedgekomen.

Dat is 18 procent meer dan in diezelfde periode in 2003. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd. De provincie Zuid-Holland neemt het grootste deel van de stijging voor haar rekening. Het is voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2001 dat het aantal gereedgekomen woningen in een kwartaal hoger is dan in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor. Het aantal woningen waarvoor een bouwvergunning is verleend, daalde met 18 procent van ruim 17.000 in het eerste kwartaal van 2003 tot 14.000 in het eerste kwartaal van dit jaar. Het aantal verleende vergunningen daalt nu voor het tweede kwartaal op rij.

Reageer op dit artikel