nieuws

cb richard ellis neemt trammell crow over

Geen categorie

CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE: CBG) heeft zojuist

ekendgemaakt een definitieve overeenkomst te hebben bereikt over de overname van Trammell Crow Company. CB Richard Ellis betaalt 49,51 dollar per gewoon aandeel in cash. Met de overname versterkt CB Richard Ellis zijn leidende positie van wereldwijde vastgoedadviseur en vastgoedonderneming. De overname komt uit op een bedrag van 2,2 miljard dollar, inclusief de schuldenlast van Trammell Crow en de transactiekosten. De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van de Trammell Crow Company.Trammell Crow Company is een vastgoedonderneming die vooral sterk is in het segment van vooraanstaande corporate klanten (85 procent van de klanten staat in de befaamde Fortune 100). De naam Trammell Crow zal behouden blijven. De divisies Development en Investment zullen ook als zelfstandige ondernemingen blijven voortbestaan. CB Richard Ellis zal voor een bedrag van 2,2 miljard dollar op de geldmarkt lenen om de transactie te financieren. Ook zal de huidige 600 miljoen dollar credit facility worden geherfinancierd. Het belang van 20 procent dat Trammell Crow Company heeft in de Britse vastgoedadviseur Savills zal worden verkocht.Trammell Crow Comany heeft weliswaar een kantoor in Amsterdam, maar is niet nadrukkelijk aanwezig op de Nederlandse markt. Lange tijd was Trammell Crow echter wel aandeelhouder in TCN Property Projects, de Nederlandse vastgoedonderneming van Rudy Stroink. Hij is zijn vastgoedcarrière ook bij Trammell Crow begonnen. TCN is nog steeds de afkorting van Trammell Crow Company, ook al heeft het Amerikaanse bedrijf geen belang meer in de Nederlandse naamgenoot.Marco Hekman, managing director van CB Richard Ellis in Nederland: ?Wij zijn vanochtend vroeg pas op de hoogte gesteld van de overname, die in de VS voorbeurs is bekendgemaakt. Ik kan nu nog niet overzien of de overname consequenties heeft voor onze Nederlandse activiteiten. Maar we zullen in ieder geval gaan kijken of we net zo’n hondje moeten aanschaffen als TCN Property Projects in zijn corporate uitstraling laat opdraven.’ TCN Property Projects heeft al jaren een eigen hond, Trammell, die vooral wordt ingezet voor de corporate uitstraling van de onderneming.

Reageer op dit artikel