nieuws

Carrefour: opening 1 miljoen m2 winkelruimte op schema

Geen categorie

De opening van de in totaal 1 miljoen m2 aan nieuwe winkelruimte die voor 2004 op het programma staat, verloopt voorspoedig.

Dat meldt het Franse supermarktconcern Carrefour in zijn halfjaarbericht. 80 Procent van de uitbreiding vindt buiten Frankrijk plaats.Carrefour rapporteert een stijging van de nettowinst over de eerste helft van dit jaar met 12,6 procent tot 531 miljoen euro. De omzet groeide met 2,9 procent tot 34,55 miljard euro. Het concern claimt marktleider te zijn in de Europese supermarktbranche en is in twaalf Europese landen actief. Voor zover bekend heeft Carrefour nog geen plannen om de Nederlandse markt te betreden. De Fransen timmeren hard aan de weg in Zuid- en Midden-Amerika en Azië. In China werd onlangs de 51e hypermarkt geopend.     

Reageer op dit artikel