nieuws

carlyle koopt belang in hamburg centre-project

Geen categorie

Global private equity onderneming The Carlyle Group heeft een meerderheidsbelang verworven in de BrahmsQuartier-ontwikkeling in het stadscentrum van de Duitse havenstad Hamburg.

De verkoper van het project is de Duitse bouwonderneming Aug.Prien, die een minderheidsbelang houdt en bij de ontwikkeling blijft betrokken. Ook zal Aug.Prien het project bouwen. Carlyle en Aug. Prien ontwikkelen een kantoorgebouw aan de Kaiser-Wilhelm-Strasse van 24.000 m2, twee woningblokken voor zestig tot zeventig appartementen (5.000 m2 ) alsook een ondergrondse parkeergarage voor 550 auto’s. De investering bedraagt 120 miljoen euro. Het project is in juni in uitvoering genomen. Carlyle investeert in het BrahmsQuartier via zijn tweede Europese vastgoedfonds Carlyle Europe Real Estate Partners II (760 miljoen euro totaal). Clifford Chance adviseerde Carlyle en EuroHypo zorgde voor de financiering. Carlyle Europe Real Estate Partners II kocht eerder in het centrum van Hamburg Gänsemarkt 45 (een retail- en kantoorontwikkeling); Hohe Bleichen 7/Amelungstraße/Axel-Springer-Platz 4 (eveneens bestemd voor een retail- en kantoorontwikkeling); en de ontwikkeling van een logistiek centrum voor Hennes & Mauritz in Hamburg-Allermohe (150.000 m2). Met deze projecten investeert Carlyle rond de 350 miljoen euro in Hamburg.

Reageer op dit artikel