nieuws

Burgemeesters willen geld voor grote monumenten

Geen categorie

De burgemeesters van negen gemeenten hebben staatssecretaris Van der Laan van Cultuur opgeroepen geld vrij te maken voor grote restauratieprojecten.

Als er geen geld beschikbaar komt, zullen de projecten begin volgend jaar tot stilstand komen. Met alle gevolgen van dien.Dat meldt de website van het blad Binnenlands Bestuur. Op dit moment zijn in Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Alkmaar, Leiden, Hilversum, Delft, Amerongen en Breda omvangrijke restauratieprojecten in uitvoering. De projecten zijn jaren geleden in gang gezet in het kader van de ‘kanjerregeling’. Die regeling is bedoeld om toonaangevende monumenten te restaureren. Aan het einde van dit jaar is het geld voor deze projecten echter op. Enkele ‘kanjers’ die op dit moment in de steigers staan, zijn de Sint Jans kathedraal in Den Bosch, kasteel De Haar in Haarzuilens en de Grote Kerk in Breda.     

Reageer op dit artikel