nieuws

Britse luchthavens in Spaanse handen

Geen categorie

De luchthavens van Luton bij Londen, Cardiff (Wales) en Belfast (Noord-Ierland) komen vrijwel zeker in Spaanse handen.

De huidige exploitant, het Britse bedrijf TBI, heeft woensdag laten weten een overnamebod van 551,3 miljoen pond sterling (788 miljoen euro) te hebben aanvaard van de ondernemingen Abertis en Aena. Abertis, dat zich tot nu toe vooral bezighield met de exploitatie van snelwegen en parkeergarages, krijgt een belang van 90 procent in de gezamenlijke onderneming die TBI overneemt en de Spaanse staatsexploitant van luchthavens Aena 10 procent. De Spanjaarden krijgen met de aankoop ook het beheer van de Zweedse luchthaven Stockholm-Skavsta, Orlando Sanford in de Amerikaanse staat Florida en drie vliegvelden in Bolivia.     

Reageer op dit artikel