nieuws

british land koopt belang in retailpark spanje

Geen categorie

British Land heeft voor 100 miljoen euro een 50 procent belang genomen in een retailontwikkeling in het Spaanse Zaragoza.

De ontwikkeling bestaat uit drie delen met een oppervlak van in totaal 190.000 m2 verdeeld over drie gelijke delen; een grootschalig warenhuis met een vestiging van Ikea, een winkelcentrum met daarin El Corte Ingles en een leisure/lifestyle gebied met onder andere een multiplex bioscoop. British Land is nu eigenaar van 50 procent van de aandelen van de joint venture waarin Retail Parks en de Spaanse bouwonderneming Copsica de overige aandelen bezitten. Naar verwachting wordt het eerste deel van het retailpark in de zomer van 2007 opgeleverd en het tweede deel twaalf maanden later. Bij deze transactie werd British Land geadviseerd door Emea Retail Investment en CB Richard Ellis Spanje. Dit is de eerste belangrijke verwerving in direct winkelvastgoed in continentaal Europa door British Land.

Reageer op dit artikel