nieuws

Brinkhorst ziet bouwsector nog niet veranderen

Geen categorie

Er is volgens minister Brinkhorst meer voor nodig om definitief af te rekenen met het verleden dan de gedragscode en de Stichting Beoordeling Integriteit Bouwnijverheid.

‘Want goede wil tonen is mooi. Maar voor fouten, échte fouten, zul je ook moeten boeten. Aan die fase zijn we nu toe. Een fase die pijn doet, met NMa-boetes, schadeclaims en vervolgingen’, aldus de minister in Cobouw. Brinkhorst waarschuwt de aannemerij dat pas na deze zeer pijnlijke fase weer wat licht aan de horizon zal gloren. De boodschap van de minister is allesbehalve vrolijk. Een jaar nadat de ministers Peijs (Verkeer), Dekker (VROM) en Brinkhorst de aanzet tot verzoening inzetten, is de balans nog niet positief. De Regieraad Bouw presenteerde dinsdag zijn eerste voorzichtige aanbevelingen om het imago van de bouw weer op te poetsen met een definitief andere koers. Het is daarbij geenszins de bedoeling dat bedrijven failliet gaan als gevolg van de NMa-sancties. De minister is van mening dat de rekening uit het verleden een gezonde toekomst niet in de weg staat.     

Reageer op dit artikel