nieuws

brand blokker hengelo niet aangestoken

Geen categorie

De grote brand die zaterdag in het centrum van Hengelo woedde, is niet aangestoken maar werd veroorzaakt door kortsluiting.

Zaterdagmorgen werden in het centrum van Hengelo vijftien appartementen, de Blokker, een sportzaak en een oude bioscoop verwoest. De brandweer liet aanvankelijk weten brandstichting niet uit te sluiten. Eerdere branden bij Blokker-vestigingen in België bleken te zijn aangestoken. Uit onderzoek van de politie naar de brand in Hengelo blijkt echter dat de brand niet in de winkel uitbrak en dat er geen sprake is van strafbare feiten. De brand werd veroorzaakt door kortsluiting in oude elektrische bedradingen. Het vuur sloeg daarna via een gat in een scheidingsmuur over naar de winkel van Blokker. Ook de hitte die uitstraalde van metalen buizen die het winkelpand inliepen, droeg volgens de politie bij aan de ontwikkeling van de brand.

Reageer op dit artikel