nieuws

bouwfonds neem woningportefeuille stienstra over

Geen categorie

Stienstra Holding en Bouwfonds Asset Management hebben de intentie uitgesproken hun samenwerking verder uit te bouwen.

Bouwfonds Asset Management zal uiterlijk voor 1 oktober van dit jaar een substantiële participatie van 30 procent in de Stienstra Holding nemen. De managementorganisatie wordt losgekoppeld van de woningportefeuille en uitgebouwd tot het expertise centrum voor woningen en woningbeleggingsproducten binnen de Benelux van Bouwfonds Asset Management. De woningportefeuille van Stienstra Holding – goed voor 7500 woningen – wordt gebruikt om vastgoedbeleggingsproducten te ontwikkelen voor institutionele en particuliere beleggers. Het totaal beheerde vermogen van Bouwfonds Asset Management stijgt hiermee naar 4,5 miljard euro.Stienstra is een van de belangrijkste woningbeleggers van Nederland. Stienstra heeft een reputatie opgebouwd als uitponder van woningen en is al vijf jaar op rij uitgeroepen als de beste woningverhuurder van ons land. Henk Stienstra, die bijna de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, heeft binnen de familie geen opvolger en heeft daarom besloten zijn vastgoedportefeuille in haar geheel van de hand te doen. Al eerder verkocht Stienstra zijn makelaardij en commercieel vastgoedportefeuille. De woningportefeuille die Bouwfonds overneemt, is ongeveer 1,2 miljard euro waard. De holding, die naast de woningportefeuille cash en een paar kantoorgebouwen vertegenwoordigt , was in 2005 goed voor een nettowinst van ruim 79 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Bouwfonds de resterende 70 procent van de woningportefeuille volgend jaar heeft omgezet in een of meerdere vastgoedbeleggingsproducten voor institutionele en particuliere beleggers in binnen- en buitenland. Jean Klijnen, directeur Bouwfonds Asset Management: ‘Wij zijn zeer blij met de deal met Stienstra. De woningen in de portefeuille zijn over het hele land verspreid en liggen in het middensegment. Dat we besloten hebben de portefeuille gefaseerd over te nemen, heeft alles met fiscale redenen te maken.’De hele portefeuille van Stienstra wordt ondergebracht in een aparte 100 procent deelname binnen Bouwfonds Asset Management. De deal maakt Bouwfonds in een klap tot een van de grootste woningbeleggers van het land. Voor meer details over deze opzienbarende deal, zie het juni/juli-nummer van Vastgoedmarkt, dat op 7 juli verschijnt.

Reageer op dit artikel