nieuws

bouwbedrijven optimistisch over 2006

Geen categorie

Aannemers verwachten dat hun omzet dit jaar met gemiddeld 6,6 procent zal groeien.

Van de bouwbedrijven verwacht 85 procent het jaar met een positief bedrijfsresultaat af te sluiten. Dat meldt het EIB in het rapport ‘Bouwbedrijven 2006 Ontwikkelingen, Vooruitzichten’. Evenals vorig jaar komt de groei voornamelijk tot stand in het midden- en kleinbedrijf (6 procent). In het grootbedrijf groeit de omzet met gemiddeld 2,5 procent. Verder blijkt uit het onderzoek dat de woning-en utiliteitsbouw betere verwachtingen heeft dan de grond- weg en waterbouwsector. Regionaal zijn de verwachtingen voor de bouwbedrijven in het westen het gunstigst en in het oosten het slechtst, te weten respectievelijk 7,9 en 6,5 procent. Uit het EIB-rapport blijkt dat ook de werkgelegenheid gaat toenemen. De bouwsector rekent op 7,7 procent groei. Over het algemeen zijn de ondernemers een stuk optimistischer dan een jaar geleden. Toen zag 38 procent van de aannemers de toekomst zonnig in, nu gaat het om 60 procent.

Reageer op dit artikel