nieuws

bouw vliegveld berlijn kan doorgaan

Geen categorie

De aanleg van een nieuw vliegveld bij Berlijn kan doorgaan.

Wel moeten de maatregelen om de geluidsoverlast te beperken worden verbeterd. Dat heeft de hoogste administratieve rechtbank in Duitsland donderdag bepaald. De rechtbank liet de bouw van de luchthaven vorig jaar stilleggen, in afwachting van de behandeling van bezwaren van omwonenden. Zij vrezen veel last te krijgen van vliegtuiglawaai. Tegen de uitspraak van de rechtbank is geen beroep meer mogelijk. De bouw voorziet in uitbreiding van het bestaande vliegveld Schönefeld. De Duitse hoofdstad telt nu drie luchthavens, waarvan er op termijn twee zouden kunnen verdwijnen. Alleen op Schönefeld is groei mogelijk. De bouwkosten bedragen 2 miljard euro.

Reageer op dit artikel