nieuws

boschendal deels in handen van arabieren

Geen categorie

Het bekende Zuid-Afrikaanse wijnlandgoed Boschendal komt voor een deel in handen van IFA Hotels and Resorts uit Dubai.

De Zuid-Afrikaanse divisie van IFA Hotels & Resorts neemt een belang van 19 procent in Boschendal Limited voor een niet nader bekend gemaakt bedrag. Boschendal Limited heeft plannen voor de verdere ontwikkeling van het landgoed, dat 2400 hectare groot is en ligt bij Franschhoek in de buurt van Kaapstad. De plannen bestaan uit een boutique hotel met 120 kamers, 500 luxe villa’s, een winkelcentrum, kantoorruimte en een appartementenblok. De investering bedraagt 230 miljoen euro.IFA Hotels and Resorts is in Zuid-Afrika al eigenaar van de bekende en zeer luxe Zimbali Lodge en heeft een 50 procent belang in de ontwikkeling van de Zimbali Coastal Resort. De in Koeweit genoteerde IFA group’ is bekend van het Palm-project in Dubai. In Afrika bezit de groep ook luxe projecten in Zanzibar en Kenia.

Reageer op dit artikel