nieuws

borletti koopt printemps

Geen categorie

De Italiaan Maurizio Borletti, gesteund door Reef, heeft de beste papieren om de Printemps-warenhuizen te kopen.

In een gemeenschappelijke verklaring hebben de betrokken partijen verklaard exclusief verder te praten over de verkoop aan Borletti, die ook de belangrijkste aandeelhouder is van de Italiaanse warenhuisketen La Rinascente. Het prijskaartje dat aan Printemps hangt, bedraagt 1,075 miljard euro. Rreef is de vastgoedtak van Deutsche Asset Management. Printemps heeft 16 warenhuizen in de belangrijkste Franse steden. De flagshipstore bevindt zich in Parijs aan de Boulevard Haussmann, precies naast dat van concurrent Galeries Lafayette’s. Met de gemeenschappelijk verklaring komt een einde aan weken van speculatie, waarbij vele partijen – onder wie Rodamco Europe – werden genoemd. Ook een management buy-out werd niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel