nieuws

boele staal: stop met bouwen in randstad

Geen categorie

Nederland moet stoppen met bouwen in de Randstad, omdat de overstromingsrisico’s toenemen en de leefbaarheid steeds verder onder druk komt.

Dat zei Boele Staal gisteren in zijn officiële afscheidsrede als commissaris van de Koningin in Utrecht. ?Het sparen van het Groene Hart is noodzakelijk voor de leefbaarheid in de Randstad, terwijl we dondersgoed weten dat er ieder jaar wordt bijgebouwd’, aldus Staal.Hij breekt een lans voor het aanleggen van betere infrastructuur naar het achterland, vooral naar Noord-Nederland. Dat haalt de druk van de Randstad en stimuleert de economie in het Noorden. Volgens Staal moet in plaats van de huidige provincies bovendien een nieuw Randstadbestuur komen, dat wordt uitgerust met taken op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke ordening.

Reageer op dit artikel