nieuws

blackstone koopt deel vastgoed center parcs

Geen categorie

Durfinvesteerder Blackstone koopt voor 630 miljoen euro het vastgoed van zeven Center Parcs-vakantieparken in Nederland, België en Frankrijk.

Blackstone heeft hiermee andere geïnteresseerden afgetroefd na een biedingsperiode van zes maanden. Onder het vastgoed vallen drie van de acht Nederlandse vestigingen.Twee maanden geleden kocht Blackstone voor 230 miljoen euro het Britse deel van Center Parcs. Momenteel is het overige Europese vastgoed van Center Parcs in bezit van de externe investeerder Green Buyco. Deze kocht het vastgoed in 2003 van het Franse vakantieconcern Pierre et Vacances voor 440 miljoen euro via een sale-and-lease-backconstructie. Pierre et Vacances houdt daarmee het management en exploitatie van alle Europese vestigingen – exclusief de Britse – in eigen hand.De vastgoedtak van Blackstone telt 2.300 objecten met een totale waarde van 38 miljard dollar. De durfinvesteerder wordt ook genoemd als kansrijke koper van de keten Hard Rock Café. Center Parcs Europe realiseerde vorig jaar een omzet van 506 miljoen euro en boekte 3,2 miljoen vakantiegangers.

Reageer op dit artikel