nieuws

Bilderberg-hotels in Amerikaanse handen

Geen categorie

De Nederlandse keten Bilderberg Hotels & Restaurants komt in Amerikaanse handen.

Dat gebeurt via de verkoop van het noodlijdende moederbedrijf Queens Moat Houses aan de vastgoedmaatschappij Whitehall van zakenbank Goldman Sachs.Maandagavond is de vereiste 98 procent van de schuldeisers akkoord gegaan met het bod van Whitehall, aldus algemeen directeur A. van der Vossen van Bilderberg dinsdag. Whitehall wil Queens Moat Houses voor 544 miljoen pond (816 miljoen euro) kopen. Volgens Van der Vossen stond de onderneming met hotels in Engeland, Nederland en Duitsland voor 640 miljoen pond in het krijt bij banken.De komende acht tot twaalf weken worden uitgetrokken om de aandeelhouders van het hotelbedrijf met een beursnotering in Londen uit te kopen. De houders wordt 1 penny per stuk geboden.Van der Vossen spreekt van een positieve ontwikkeling voor zijn 24 Nederlandse hotels annex restaurants. ‘Het is nog te vroeg om in te gaan op de mogelijke gevolgen van deze overname, maar onze verwachting is dat onze merknaam blijft bestaan en er meer kan worden geïnvesteerd in het bedrijf.’ Bilderberg is volgens de algemeen directeur winstgevend bij een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro en telt ongeveer 1400 werknemers.     

Reageer op dit artikel