nieuws

‘betrek retailers eerder bij ontwikkeling winkelcentrum’

Geen categorie

Projectontwikkelaars moeten retailers in een eerder stadium betrekken bij de ontwikkeling van winkelcentra.

Nu ligt het accent van ontwikkelaars nog te veel op de uiterlijke verschijningsvorm van het winkelcentrum en wordt te weinig rekening gehouden met de specifieke wensen van retailers en hun formules. Dat stelt Ingrid Janssen, die voor de leerstoelgroep Vastgoedbeheer van de TU Eindhoven hiernaar onderzoek doet. Retailers willen tijdig invloed uitoefenen op verschillende aspecten van een winkelcentrum, zo bleek uit een voorlopig onderzoek van universitair docent Janssen. Vaak is de branchemix van een winkelcentrum al vastgesteld of is een centrum verkaveld, zodat de flexibiliteit beperkt is. Behalve eerder bij de retailer aankloppen, moeten ontwikkelaars volgens Janssen een zekere mate van flexibiliteit inbouwen. Zo kan ook in een later stadium aan de wensen van retailers tegemoet worden gekomen. Een andere oplossing is kennisvergroting bij de ontwikkelaars over de vestigingswensen van retailers. Volgens haar is het ook zinvol een aantal basiswensen van retailketens in de markt te zetten.

Reageer op dit artikel